Om San Marco JUNIOR på Frederiksberg
Familiedrevet restaurant på Frederiksberg
San Marco JUNIOR er en videreudvikling af den italienske restaurant San Marco, som blev stiftet af venezianske Belisario Zangrando tilbage i 1984. Restauranten drives nu af sønnen "Junior" Marc Zangrando, hans hustru Mathilde og partner og køkkenchef, Dan Andrade, som åbnede JUNIOR i 2017 med en nyfortolkning af restauranten.
I dag kan du nyde all day dining med kvalitetsmad lige fra morgenstunden med morgenmad, brunch, frokost, middag og drinks.
Vi har servering stort set hele dagen: fra klokken 9 om formiddagen til 23 om aftenen. Book dit bord via dette link.
MADEN på JUNIOR er både ukrukket og afslappet – men af høj kvalitet i en klassisk brasserie-tradition, som rummer et italiensk touch for at være tro mod vores ophav. Råvarerne er altid friske og sæsonaktuelle, og vi skifter menukort hver 2. måned. Mange af vores menuer serveres ”to share family style” for at dele glæden ved maden sammen med de andre ved bordet. Se vores gældende menukort her.
Hvis du er nysgerrig efter hvad vores gæster siger om os, kan du læse anmeldelser og meget mere om os på Dinnerbooking, Facebook og Tripadvisor, hvor vi ligger som en af de højst rangerede restauranter i København.
VORES LOKALER
Du ser det måske ikke lige med det blotte øje, men vi har plads til op mod 90 gæster, og restauranten består af hyggelige kroge og afdelinger i forskellige plan. Vi er særlig stolte af ”Falkonerstuen” der kan rumme 20 personer og er den skønneste location til det mindre selskab. Vi har også en ”bagerste afdeling” med plads til 40 personer til private dining. Vi holder ofte barnedåb, konfirmation, julefrokost, private fødselsdage og vinsmagningsarrangementer.
I kan kontakte os vedrørende booking af selskaber ved at skrive en mail til booking@sanmarcojunior.dk. Vi svarer altid inden for 24 timer. Læs mere om vores selskabspakker her.
VORES PLACERING
Vi er beliggende på Falkoner Allé 10 i centrum af Frederiksberg, 200 m fra Frederiksberg Rådhus, lige over for Falkoner Salen og nær Frederiksberg Metro og Frederiksberg Centeret.
Der er parkeringsmuligheder i Scandic Falkoner Hotels parkeringskælder på den anden side ad gaden, i Frederiksberg Centeret samt på de små lokale sidegader bag restauranten.
TEAMET BAG
Marc Zangrando er indehaver af JUNIOR og søn af grundlæggeren af San Marco. Han har sat sit eget præg på stedet sammen med hans hustru, Mathilde, som gik på orlov fra sit juristjob som anklager i 2017 for at være med til at stifte JUNIOR. Derudover drives restauranten af Dan Andrade, som er køkkenchef og medejer.
Filosofien bag driften af restauranten er hygge, personlig og nærværende betjening og ærlig kvalitetsmad.
Vi værner om vores medarbejdere, som er professionelle og passionerede, og som har holdt sammen i mange år.
Vi er stolte af at være en årelang familiedrevet restaurant på Frederiksberg, som har formået at bevare vores stamgæster gennem tiden.
TAKE AWAY
Vi har oplevet stor efterspørgsel på mad ud af huset, så nu tilbyder vi take away alle ugens dage med nem og lækker mad, som er klar til servering.
Vi tilbyder også catering til større selskaber. I kan se hele vores take away kort her.
Siden år 2018 har vi lavet mad ud af huset nytårsaften til mange hundrede gæster, og vi tilbyder hvert år en 10 retters serveringsklar menu ud af huset, hvor du ikke skal røre en finger selv. Læs mere om vores nytårsmenu her.
San Marco JUNIOR trækker rødder fra den tidligere italienske restaurant San Marco, som blev grundlagt af Belisario Zangrando i 1984
Historie
SINCE 1984
Restauranten var oprindeligt ejet af Belisario Zangrando, som kommer ud af en storfamilie fra Venedig. Han er opvokset i en lejlighed ved Rialto-broen ved siden af det berømte fiske-og grøntsagsmarked. Forestil jer, hvordan det hver morgen er at vågne og lytte til det klukkende vand i kanalerne, mærke kasserne med fisk og grøntsager blive bumpet mod jorden, mens de mange råb gjalder gennem gyderne og de handlendes sikre blik udser sig delikatesserne. Glæden ved gode råvarer blev grundlagt for Belisario her.
Som 15-årig begyndte han at arbejde i restaurationsbranchen. Den første læreplads fik han i Venedig, hvor han gennem sin uddannelse udi tjenergerningen, lærte den ædle kunst at behandle alle gæster ligeværdigt og med respekt, uanset om de var opvaskere eller dronningen af Saba.
Siden blev han sulten på livets mange facetter og rejste Europa tyndt for at lære sprog. Da han var 21 år, blev han lokket til Danmark for at se nærmere på de smukke, danske piger. Hans bror, Paolo, havde fundet sig en smuk dansk blondine, som han havde mødt i Venedig og siden giftet sig med. Belisario fik job på Royal hotel i København. Her ville skæbnen, at han mødte den smukke, danske Susanne, som den dag i dag, er hans livs kærlighed.
I starten af 80’erne satsede han alt – tog lån i huset og købte en luset café på Christianshavn sammen med en italiensk ven. Her åbnede de en ægte Italiensk restaurant, Vivaldi, med rødternede duge og ægte italiensk stemning. Danskerne faldt for den italienske mad, for stemningen og stedet – og Vivaldi blev en succes.
Belisario og hans kompagnon red videre på bølgen af italiensk madsucces og købte disse lokaler på Falkoner Allé 10 i 1984. Tiderne skiftede, Belisario og hans kompagnon drog hver til sit, Vivaldi blev solgt – og al passion blev centreret i SAN MARCO, hvor kvalitetsmad kom i højsædet. Der var ansat italienere – og det er der fortsat. Dengang var det som at træde ind i Venedigs gemmer, når man kom til SAN MARCO. Belisarios ægte passion kunne mærkes – han gik rundt blandt gæsterne og småsnakkede, og der blev råbt hidsigt på italiensk fra kokkene i det åbne køkken.
Sønnerne Marc & Michel voksede op i restauranten, og blev sammen med deres mor en del af den daglige drift.
SAN MARCO vandt i 2005 som Byens Bedste Italienske Restaurant. Familiesuccesen gjorde, at sønnerne i 2007 kunne starte Belis Bar på Frederiksberg Rådhusplads. SAN MARCO skulle i en kort årrække hedde Belis Kitchen og stedet blev renoveret i tråd med tidens trend. Men den italienske ånd og stemning var savnet – og i 2017 kom familiens yngste søn, Marc, tilbage for at åbne San Marco JUNIOR. Han er drevet af samme passion, som sin far – at hygge om gæsterne og servere kvalitetsmad i tråd med den italienske kultur, som han elsker så højt. Velkommen til San Marco JUNIOR – nu med 2. generation Zangrando og køkkenchef Dan Andrade ved roret. Vi glæder os til fortsættelsen…